Gruppchef Teknik och innovation

Vi behöver en ny gruppledare till våra innovatörer i Uppsala.

Om tjänsten

Nu söker vi en ny ledare till gruppen Teknik och innovation på Geosigma. Gruppen har en diversifierad verksamhet som innefattar design och tillverkning av test- provtagningsutrustning, primärt av borrhål i berg men också andra områden. De senaste åren har exempelvis vår utrustning för vattenförlustmätning, en mätmetod som används i allt bergbyggande, satt en ny standard för kvalitet och mätnoggrannhet. Våra kompetenser omfattar bland annat hydraulik, mekanik och styr- och reglerteknik.

Vi har också en omfattande verksamhet för fältundersökningar som innefattar uthyrning av utrustning och genomförande av undersökningar.

Vi satsar stort på vår mätverksamhet där vi arbetar vi både med traditionell inmätning/-utsättning och den framväxande tekniken med inmätning och fotogrammetri med drönare. Utveckling av mätutrustningar och mätsystem är ett område där vi vill ligga i framkant, och där vi även framgent kommer växa på flera orter.

Som gruppchef för Teknik & Innovation kommer du att ha ett varierat och spännande arbete där du ansvarar för att vidareutveckla vår verksamhet och stärka våra nuvarande nischer, samtidigt som ni finner nya utvecklingsområden.

Tillsammans med teamet, kommer du också vara med i framtagningen av nya produkter och tjänster.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda vårt erfarna team
  • Ansvara för och utveckla verksamheten
  • Marknadsföra oss mot nya och befintliga kunder
  • Själv vara delaktig i uppdrag

Några av våra största kunder är Svensk kärnbränslehantering, Trafikverket och Vattenfall. Vi har ofta återkommande uppdrag åt fastighetsbolag, byggentreprenörer och gruvor.

Den vi söker

För att passa i rollen som gruppchef ser vi det som naturligt att du har ett stort teknikintresse. Du är intresserad av vad som är på gång på marknaden. Vi tror att du drivs av att arbeta med utvecklingsprojekt och är lite av en idéspruta. Det är också viktigt att du gillar att odla och vårda kundrelationer.

Då du är ledare för ett erfaret team bör du självklart också ha ett stort intresse för att leda och utveckla dina medarbetare vidare.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna roll, men det här är kvalifikationer vi ser att du behöver:

  • Du får gärna ha en teknikutbildning i grunden
  • Gärna flerårig erfarenhet inom tillverkning, byggindustrin eller inom något av våra ovannämnda arbetsområden/-nischer
  • Svenska, flytande i tal och skrift
  • Du har tidigare agerat ledare på någon nivå och skulle du dessutom varit chef med personalansvar ser vi det som meriterande, men inget krav. Tidigare erfarenhet som teknikkonsult ser vi också som meriterande.

Vårt erbjudande

Teknik & Innovation är en grupp på idag sex personer och vi har en ny och fin lokal ett par kilometer utanför Uppsala. Det är här fem av kollegorna är stationerade och det är härifrån du leder verksamheten. Vi har ambitioner om fortsatt tillväxt framåt på ett flertal orter och här kommer du ha stor möjlighet att vara med och prägla verksamheten.

I rollen är du en av fyra gruppchefer i region Uppsala, där vi stöttar varandra i både stort och smått. Gruppcheferna leds av regionchef Joachim Onkenhout som beskriver sig som en ansvarsgivande och coachande chef. Att ha en bra stämning i gruppen står också högt på agendan.

Sök tjänsten här!

Läs mer om Geosigma här och lär dig mer om den lärande kulturen inom Rejlers här.

Geosigma är en del av Rejlers med totalt 2 400 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. Vi förenar det mindre företagets snabbhet och anpassningsförmåga med storskalig expertis. Här är du en i gänget, inte en i mängden. Vi på Geosigma är teknikkonsulter med djup expertis och brett kunnande inom områden som mark, berg, vatten och konstruktion. Flera av Sveriges ledande konsulter inom sina områden finns hos oss.