"Mitt jobb bjuder på variation, utmaningar och härliga kollegor med mycket humor."

Josefine är uppdragsledande miljökonsult och har jobbat på Geosigma sedan 2017. Hon har en geo- och miljövetenskaplig bakgrund och arbetar främst med uppdrag inom förorenade områden. Uppdragen innefattar bland annat fältundersökningar, riskbedömningar och miljökontroll.

Vad gjorde att du ville börja jobba på Geosigma och varför är det en bra arbetsplats?

Jag såg Geosigmas logga när jag bodde i Göteborg och som dåvarande geovetarstudent skvallrade namnet om arbetsuppgifter relaterade till mina studier. Efter att jag läst på om företaget var det självklart att jag skulle söka jobb som miljökonsult i Stockholm. Vad jag tycker bäst om med Geosigma är att jag har fått testa på många olika typer av uppdrag, allt från miljöundersökningar avseende förorenad mark till mer övergripande riskanalyser.

Jag trivs med nya utmaningar, plus att varierande typer av uppdrag ger en bättre helhetsbild vilket gör mig till en bättre miljökonsult. Sen har jag grymma kollegor! Det är ju minst lika viktigt.

Kan du beskriva lite hur en arbetsdag kan se ut och vad du tycker om med ditt jobb?

Ingen arbetsdag är den andra lik, oftast jobbar jag i flera uppdrag parallellt. En dag har jag kanske förberett mig inför en kommande fältundersökning och senare sammanställt analysresultat från en sedan tidigare utförd miljöteknisk undersökning.

Mitt jobb bjuder på variation, utmaningar och härliga kollegor med mycket humor!

Josefine, miljökonsult på Geosigma.

Josefine, miljökonsult på Geosigma.