”Jag gillar att vara med och bygga samhällen”

Sebastian Agerberg är handläggande geotekniker och har jobbat på Geosigma sedan 2016. Han har en bakgrund inom fältgeoteknik och har även jobbat med miljöforskning och naturinventeringar i Jämtland.

Vad gjorde att du ville börja jobba på Geosigma och varför är det en bra arbetsplats?

– Under mina studieår i Uppsala kom jag i kontakt med Geosigma på skolans karriärsdagar. Jag blev lockad av företagets profil som ett mindre men mer spetsat konsultbolag med flera spännande jobb inom berg och miljö. Mina tidigare arbetsgivare har antingen varit för små för att ta de lite större multidisciplinära uppdragen eller för stora för att kunna lära känna alla på kontoret. Jag tycker Geosigma erbjuder denna viktiga balans som gör det roligare på jobbet.

sebastian_agerberg

Kan du beskriva lite hur en arbetsdag kan se ut och vad du tycker om med ditt jobb?

– En vanlig dag innefattar en mix av eget utredningsarbete och avstämningar med kollegor. Det är mycket självständigt arbete, men man kan alltid räkna med stöd från arbetsgruppen. En av de främsta utmaningarna i mitt jobb är att presentera mitt arbete på ett sätt som gör det tydligt och användbart för kunden. Så då är det skönt att ha kollegor att kunna stämma av med.
Det som är så intressant med mitt jobb är att få vara en liten men väldigt avgörande del i planeringen av samhällsbyggnadsprojekt. Som till exempel ett uppdrag jag deltog i för ett av Stockholms gamla hamnområden. Där kunde vi ge grundläggningsförslag utifrån tidigare arkiverade undersökningar. Att kunna återanvända tidigare utredningar från de senaste 70 åren måste ses som höjden av återvinning! Det är häftigt att få vara en del av det.