Erfaren geohydrolog ny chef i Uppsala

Nu får Geosigma en ny chef i Uppsala. Och för de erfarna inom företaget är det ett känt ansikte som tar plats på kontoret. Joachim Onkenhout återvänder till Geosigma efter drygt tio år på Sweco.

Nu blir Joachim Onkenhout ny chef för Geosigma i Uppsala. Joachim arbetade vid Geosigma 1998 -2007 och har därefter varit vid Sweco, där han senast hade rollen som chef för området geoenergi.

Per Aspemar, VD för Geosigma, är nöjd med rekryteringen:

– Det känns väldigt roligt att välkomna en erfaren hydrolog som Joachim tillbaka till Geosigma. Vi tror Joachim kommer att tillföra mycket, både som expert och som ledare, säger Per Aspemar.
Joachim har lång konsulterfarenhet som specialist och uppdragsledare med inriktning på grundvattenfrågor och geohydrologi. På Sweco i Stockholm ansvarade Joachim bland annat för att utreda, designa och projektera termiska energisystem med akvifer-, borrhåls-, och bergrumslager.

– Jag är väldigt glad att ha fått chansen att vända tillbaka till ett av branschens finaste företag. Geosigma har för mig alltid stått för genuinitet, för genuin kompetens och erfarenhet. Det tror jag är väldigt viktigt för att bygga förtroende och skapa goda relationer. Geosigma har också alltid haft en förmåga att samla en massa sköna och fantastiska människor som gör det lätt att ha kul på jobbet, så jag ser verkligen fram emot att få jobba med alla nya och gamla kollegor, säger Joachim Onkenhout.

Joachim ser med tillförsikt på framtiden och tror på Geosigmas förutsättningar för att fortsätta utvecklas:

– Vi står inför en spännande utveckling av samhället som utmanar företag att leverera rätt lösningar, vara lönsamma och samtidigt vara attraktiva arbetsgivare. Jag är både laddad och stolt över chansen att leda Geosigmas Uppsalaregion vidare i den utvecklingen, de har redan ett vinnande recept här. Jag har drygt 20 års erfarenhet av både vatten, miljö och energiuppdrag och har jobbat för många olika kunder, så min erfarenhet kommer säkert till pass, menar Joachim.

Joachim Onkenhout blir Geosigmas nya chef i Uppsala.