Fler fältgeotekniker i startgroparna

Utvecklingen av våra tjänster inom fältgeoteknik i västra Sverige fortsätter. Vårt team i Göteborg har medvind.

Som vi tidigare berättat lägger vi just nu mycket kraft på att utveckla våra tjänster inom fältgeoteknik i västra Sverige. I Göteborg tar vi in ny personal och en ny borrvagn. Tidigare blev det klart att erfarne fältgeoteknikern Martin Ilmestrand ansluter till oss i november. Martin får nu sällskap av Samuel Martinsson, som andreman på borriggen och som handläggare inom geoteknik. Och ännu fler är på ingång.

– Vi har verkligen haft medvind det senaste året när vi både rekryterat riktigt kunniga miljökonsulter, nu går vi vidare och bygger upp fältgeotekniken, menar Anders Högström, regionchef i Göteborg. Det känns oerhört bra att få in två så erfarna personer. Fältgeotekniken är ett hantverk där det är viktigt att ha gedigen erfarenhet och det är precis vad Martin och Samuel har!

Vi behöver nu förstärka oss på handläggarsidan och för redan diskussioner med intressanta kandidater. Dessutom har två riktigt vassa geotekniker nyss börjat på vårt kontor i Malmö, vilket jag tror kommer att ge ytterligare fart åt verksamheten i sydvästra Sverige i stort.

Vi kommer nu att kunna erbjuda många olika typer av marktekniska undersökningar som kräver geoteknisk borrning även i landets västra delar. Vi kommer att kunna ta fram geotekniska undersökningsrapporter (MUR) enligt gällande branschpraxis och vi kommer  att kunna hjälpa till med sättningsberäkningar, stabilitetsbedömningar och råd avseende grundläggning och jordförstärkningsåtgärder. Vi gör även förvärvsutredningar (Due Diligence) avseende geotekniska förhållanden och kan bistå med utformning av geokonstruktioner.

 

Martin och Samuel, nya fältgeotekniker i Göteborg.