Geosigma förvärvar TH Konsult

Idag står det klart att Geosigmakoncernen förvärvat alla aktier i bolagen TH Konsult Konstruktion och TH Konsult Besiktning. Detta är Geosigmas andra förvärv inom konstruktion efter KE gruppen. Håkan Westerlund fortsätter som VD i TH Konsult med KE gruppens VD Patrik Gatter som ny ordförande.

TH Konsult startades redan 1956 under namnet Thalén och Hällerstam Ingenjörsfirma. Idag är bolaget baserat i Hägersten i södra Stockholm varifrån man bedriver projekteringsverksamhet inom byggnadskonstruktion samt entreprenadbesiktningar. TH Konsult har letts av de tre delägarna Håkan Westerlund, Jan Malmberg och Hans Norberg som alla kommer vara kvar inom bolaget.

”Geosigma känns som en perfekt hamn för TH Konsult. Vi noterade hur väl de lyckades vårda förvärvet av KE gruppen och vi känner oss trygga med att företagen har samma kultur. Vi är små bolag som värnar om fin trivsel, hög kompetens och personliga kundrelationer.” säger Håkan Westerlund, VD i TH Konsult.

”Det känns väldigt roligt att få välkomna TH Konsult till oss. De har många likheter med KE gruppen och vi kompletterar varandra på kundsidan. Genom att samarbeta kommer vi kunna erbjuda våra kunder ökad kapacitet samtidigt som våra anställda får ännu bättre möjlighet till intressanta uppdrag. Besiktning blir också ett intressant komplement för oss som vi gärna utvecklar vidare” säger Patrik Gatter, VD i KE gruppen och ny ordförande i TH Konsult.

Varumärket TH Konsult kommer finnas kvar och de 14 i personalen kommer fortsatt vara baserade på Västberga allé samtidigt som man kommer att dra nytta av de skalfördelar som Geosigma erbjuder.

”I Geosigmas strategi ingår att expandera inom konstruktion både organiskt och via förvärv. Under det senaste året har KE gruppen etablerat oss inom anläggningskonstruktion, och nu gör vi en bra förstärkning inom byggnadskonstruktion med förvärvet av TH Konsult. Parallellt med detta fortsätter vi att stärka oss inom miljö, vatten, berg och geoteknik. Men vi är fortsatt ett litet och snabbt expertföretag med hög trivsel. Här är man en i gänget och inte en i mängden.” säger Per Aspemar, VD för Geosigma.

Geosigma Holding AB har dotterbolag: Geosigma AB (miljö, vatten, berg, geoteknik), Geoquipment AB (instrument för icke-förstörande utdragsprov av bergbultar), Geosigma Projektledning AB (projekt- & projekteringsledning), KE-gruppen AB (byggnads- och anläggningskonstruktion) samt TH Konsult AB (byggnadskonstruktion och besiktning).

Huvudägarna i Geosigma Holding AB är Lars Wiklund genom bolag, familjen Kurt O Eriksson genom bolag och familjen Wigon Thuresson genom bolag.

Frågor besvaras av:

Håkan Westerlund, VD, TH konsult, 0708 732 159

Patrik Gatter, VD, KE gruppen, 073 059 51 27

Per Aspemar, VD, Geosigma Holding, 0725 73 73 77

 

Geosigma förvärvar TH Konsult– Vi är små bolag som värnar om fin trivsel, hög kompetens och personliga kundrelationer.” säger Håkan Westerlund, VD i TH Konsult.